Alle succesverhalen | Geef het door

Succesverhalen

Lees hoe andere inwoners van Drenthe hun afval scheiden.

Liedeke van Spronsen van SML Kaarsenatelier is volop actief in de circulaire economie. “Kaarsresten is onze grootste grondstof. Ik vind hergebruik ontzettend belangrijk. Er wordt ontzettend veel goed materiaal weggegooid.” Jammer, want met een goede bewerking van restmateriaal, maakt ook Liedeke de mooiste producten!

Lees het verhaal

Sander Dekker woont in de gemeente De Wolden samen met zijn gezin en werkt als accountmanager bij Attero. Hij weet hoe belangrijk het is dat we afval goed scheiden. Sander laat graag zien hoe ze dat bij hem thuis doen. “We hebben het vooral heel praktisch ingericht. In de keuken, waar het meeste afval vrijkomt, […]

Lees het verhaal

Ageda Venema uit Assen heeft een eigen bedrijf dat gericht is op duurzaamheid: Elkedaggroener. Samen met andere ambachtslieden, dienstverleners en kunstenaars is ze onderdeel van de coöperatie OngeEikt in Assen. Allemaal hebben ze één ding met elkaar gemeen. “Duurzaamheid, sociaal ondernemen, inclusiviteit en samenwerken vinden we heel erg belangrijk”, vertelt Ageda.

Lees het verhaal

Sabine Nijdam is beleidsadviseur afvalbeheer en grondstoffeninzameling bij de Gemeente Meppel. Ze geeft graag een kijkje in haar dagelijkse routine bij haar thuis om afval zo goed mogelijk te scheiden.

Lees het verhaal

WMD is al ruim 80 jaar de drinkwaterleverancier van Drenthe. Ze leveren betrouwbaar en betaalbaar Drents drinkwater op een verantwoorde en duurzame manier.

Lees het verhaal

Studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle maakten voor onze campagne een mooie film over het belang van hergebruik van materiaal (afval). Ze maakten deze video in het kader van hun afstudeeropdracht voor Gemeente Meppel. Als je je afval goed scheidt dan draag je bij aan de circulaire economie en dus ook aan een duurzame toekomst. […]

Lees het verhaal

Koen Rooseboom is medewerker circulair bij de Bork Groep, een allround dienstverlener op het gebied van sloop, demontage, asbestsanering en recycling. Koen houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met hergebruik.

Lees het verhaal

Rozanne Henzen schreef: De kleine Circulaire economie voor Dummies. Een toegankelijk boek, met een heldere uitleg van het concept en begrippen binnen een circulaire economie. Met prakijkvoorbeelden uit Nederland en Vlaanderen.

Lees het verhaal

Bij Attero verwerken we de verschillende afvalstromen en zetten we het afval om in bijvoorbeeld energie of groen gas en in nieuwe grondstoffen zoals compost, om zo de prachtige natuur van Drenthe te behouden.

Lees het verhaal

We zijn thuis best fanatiek in het afval scheiden. Sinds de gemeente bezig is met het apart inzamelen van het plastic, hebben we een aparte afvalbak voor het plastic afval.

Lees het verhaal

Hoe werkt afval scheiden in jouw gemeente?